Gunnar Runberg

Legitimerad kiropraktor

Utbildad vid Anglo European College of Chiropractic där han utexaminerades 1986. Han  började därefter arbeta på Karlstads kiropraktorklinik och har drivit kliniken sedan 1986 i  olika konstellationer. Gunnar jobbar främst med kiropraktik med neurologisk inriktning  och har en vidareutbildning på 400 timmar i neurologi. Han var ordförande för Sveriges  legitimerade kiropraktorer 1990-1993 efter att tidigare varit aktiv i organisationens  styrelse under tre år.

Kroppen har en fantastisk förmåga att läka och fungera optimalt. Det är många faktorer  som påverkar detta; kost, stress, sömn, motion, arbete, relationer, tankar mm. Ryggen är  tätt kopplat till nervsystemet som styr och reglerar kroppens funktioner. En bra funktion i  vår rygg ger också möjlighet till bästa funktion av nervsystemet. Det är kopplingen mellan  kiropraktiken och hur det kan påverka neurologin som fascinerar. Självklart är det viktigt  att se helheten hos människan och framförallt hur man själv kan ta ansvar för sin egen  hälsa.

Han är lika aktiv på fritiden som på arbetet. Han är en hängiven Friskis&Svettis-motionär,  leder spinpass och tränar mycket varje vecka.  Han fräser utför slalombackarna vintertid och lever båtliv sommartid samt sitter på  älgpass i oktober varje år.  Motto: Var delaktig!

Gunnar Arnarson

Gunnar Arnarson

Legitimerad kiropraktor

Född och uppvuxen på Island där han läste ett år vid Islands Universitet innan han påbörjade studier i kiropraktik på Anglo European College of Chiropractic i England. Efter kiropraktorexamen 1989 återvände han till Island för att göra sin AT-tjänst. Därefter arbetade han på en kiropraktorklinik i Reykjavik samtidigt som han startade upp en egen praktik. Hösten 1994 blev det flytt till Sverige för att jobba på Karlstads Kiropraktorklinik.

Vi har som kiropraktorer en unik möjlighet att påverka välbefinnande och hälsa. Inte minst i våra möten med människor, vilket är det som för mig ger arbetet störst betydelse. Kiropraktikens unika syn på rörelseapparatens betydelse för hälsa och ett liv i balans samt våra behandlingsmetoder är dock det som ger oss möjligheten att hjälpa så många.

Varje människas livsstil är viktig för resultatet då fysisk- och mental aktivitet samt det vi äter är grundläggande för hur vi kan uppnå hälsa och balans i livet.

Sondre Langli

Legitimerad kiropraktor

Sondre Langli är utbildad kiropraktor från Macquarie University i Sydney Australien, där han utexaminerades 2010. Han har även en examen från Saxion University 2007 som fysioterapeut, och han är därmed en av de få som är utbildad både som fysioterapeut och kiropraktor.

Innan han flyttade till Karlstad och började på Karlstads Kiropraktorklinik arbetade han som klinikchef på en större klinik i Oslo i flera år. Han har lång erfarenhet av offentlig och privat sjuk- och hälsovård både från Australien och Norge.

Han har dessutom vidareutbildat sig inom neurologi vid Carrick Institute of Functional Neurology och har speciellt intresserat sig för huvudvärk, yrsel, nacke samt ländryggsproblematik.

Sondre har varit och är fortfarande aktiv inom idrott, och intresserar sig även för idrottsskador. Med utbildning som både fysioterapeut och kiropraktor har han en unik möjlighet att undersöka samt behandla patienter med många verktyg. Han har bland annat varit fysioterapeut och kiropraktor för det norska Davis Cup landslaget i tennis vid flera tillfällen, och behandlat flera toppidrottsutövare i många olika idrotter.

Pelle Gustafsson

Massör

Pelle är diplomerad massör, utbildad på Axelssons Gymnastiska Institut 1997. Han har drivit egen praktik tills han började arbeta på Karlstads Kiropraktorklinik 2004. Han är mycket idrotts- och naturintresserad och har bland annat sprungit flera maratonlopp!

Anna Kjellsten

Anna Kjellsten

Massör

Anna Kjellsten är certifierad massör, personlig tränare, kostrådgivare och samtalscoach. (via Branchrådet)
Anna har många års erfarenhet av att jobba med olika typer av människor och anser att det personliga mötet är det viktiga för att få en bra relation med sina klienter och därmed en långsiktighet i deras behandlingar.

Anna utför svensk klassisk massage med koppning som komplement där det alltid är fokus på en behandlande effekt.
Till vardags gillar hon att träna och inspirera sig själv och andra genom gruppträning på Friskis & Svettis. Att resa samt umgås med familj och vänner är också något som ger energi och får henne att må bra.

Christer Enblom

Christer Enblom

Akupunktör

Christer Enblom är legitimerad sjukskötare med vidareutbildning inom akupunktur för smärtlindring och har arbetat med det sedan 1997. Intresset för Traditionell Kinesisk Medicin(TCM) har dock alltid funnits och därför har han även studerat ytterligare 3 år på Nei-Jing skolan.

Han har dessutom varit i Kina och praktiserat på ett flertal universitetssjukhus. Övriga utbildningar som Christer har är: Certifierad massör, licensierad kostrådgivare och utbildning inom kinesiologi.

Här på Karlstads Kiropraktorklinik erbjuder han huvudsakligen Traditionell Kinesisk Medicin med framför allt akupunktur. Förutom att han behandlar smärta kan han också hjälpa till med t.ex klimakteriebesvär, PMS, magproblem, migrän, allergier, sömnproblem, rökavvänjning, trötthet m.m.

Fritiden ägnas åt familjen, styrketräning, löpning, skidåkning, och karate. Han är medlem i Karlstad Jazz.

Ann Blomstergren

Ann Blomstergren

Sekreterare

Ann har arbetat i receptionen sedan 1997. I receptionen är hon ”allt i allo” så att verksamheten ska fungera både för patienter och kiropraktorer, ett som Ann tycker är ett trevligt och omväxlande arbete.

Ann bor i Karlstad med sin man och katt. På fritiden spelar hon gärna golf.

Sara Lundvall

Sekreterare

Sara har arbetat i receptionen sedan 2012.  Hon bor i Karlstad med man och barn.

Bo Lindwall

Läkare

Maria Lindblad

Kognitiv beteendeterepeut

Maria utbildade sig till socionom på Örebro Universitet och tog examen 2006. Sedan dess har hon arbetat med samtal med olika målinriktning. Under utbildningen och några år efter examen arbetade Maria som socialsekreterare i Karlstad kommun med myndighetsutövning, men med främsta uppdrag att hjälpa de sökande att hitta sin plats i samhället och motivera dem att nå sina mål. Sedan 2014 åren arbetar hon med företagshälsa, vilket innebär utveckling på individ-, grupp och organisationsnivå.

Samtalet har alltid var det centrala i Marias jobb.  Hon har vidareutbildning i både Motiverande samtal (2010) och KBT (2018). Hon har mött människor i kris, sorg, depression, utmattning , men också personer som av olika anledningar funderar på om de lever det liv de vill leva och som med stöd av samtal vill se om det finns mer att hämta och i så fall vad.

För Maria betyder varje möte med en person en ny spännande upptäcktsfärd. Ibland är livet tufft, svårt och tungt och en känsla av att befinna sig på en omöjlig väg kan infinna sig. Att då tillsammans upptäcka möjligheter, styrkor och färdigheter eller bara ha någon att dela sin sorg eller börda med kan göra att det känns mindre svårt.

På sin fritid tycker Maria om dagliga hundpromenader, att yoga – särskilt ute på sommaren och givetvis att slappna av framför en serie på TV. En hobby som har stor betydelse för henne är scrapbooking. Att göra olika typer av Grattis-, lycka till- eller krya på dig kort till släkt och vänner som på ett konventionellt sätt landar i postlådan.