Ryggvärk

Ryggsmärtor är vanligt. Ungefär 80% av befolkningen kommer att uppleva besvär med sin ländrygg någon gång i livet. Världshälsoorganisationen (WHO) säger i sin rapport att ryggbesvär är världens största hälsoproblem.

 

Ryggsmärtor kan komma akut eller gradvis. Inte alltid helt enkelt att säga varför. Ibland kan man uppleva ryggsmärtor i samband med nåt lyft, kanske snöskottning, eller om man faller och slår sig.

Andra bidragande faktorer kan vara mycket stress, minskad fysisk aktivitet och mycket sittande. Ibland hittar man ingen orsak, man bara får ont ändå. De flesta som får ont i ryggen svarar väldigt bra på kiropraktisk behandling och har en god prognos.

 

Våra kiropraktorer på Karlstads kiropraktorklinik tar en noggrann sjukdomshistoria, undersöker dig kiropraktiskt, ortopediskt och neurologiskt för att sedan ställa en diagnos och föreslå en behandlingsplan. Vid behov remitterar vi till röntgen eller MR-undersökning för att få mer information.

 

Behandlingen består av kiropraktiska justeringar, mobilisering, triggerpunktterapi, stretch, kyla/värme och egen träning, inte minst. Justeringarna återställer normalfunktionen i ryggen och i nervsystemet vilket bidrar till att kroppens egna läkningsförmåga stärks. Forskning visar att förebyggande kiropraktisk behandling har god effekt för att långsiktigt må bra i ryggen.

Så kan vi hjälpa dig