Massage

Har du ont, värk, svårt att sova, svårt att röra dig, huvudvärk, låg energinivå? Är du spänd, stressad, sliten? Hur vi går vidare beror förstås på ditt svar. Grunden är ofta massage – strykningar och tryck av huden med underliggande vävnad som muskler och bindväv, kompletterat med andra behandlingsmetoder som stretch, djupandning, koppningsmassage, tejpning, avspänning, vilolägespositionering (SCS) mm. Om det är aktuellt får du rådgivning om hjälpmedel, hemövningar, träning, livsstil.

Ibland räcker det med en mindre insats för att nå resultat. Ibland behövs det en mer långsiktig plan. Målet är att på naturlig väg skapa förutsättningar för att du genom självläkning ska uppnå ett liv i balans. Att du ska vara ditt bästa du.

Att tänka på i samband med behandling:

Före:
Du bör inte gå på massage vid riktigt kraftig förkylning eller om du har feber. Har du någon annan åkomma så rådgör med oss eller med din läkare innan du kommer.

Ät inte en kraftig måltid nära inpå behandlingen. Om du ska ligga på mage en längre stund och få massage kan det kännas obehagligt.

Är du gravid vill vi att du uppger detta. Det går bra och är ofta väldigt välgörande att få massage under graviditeten. När du inte kan ligga på mage längre finns andra möjligheter t ex att ligga på sida, på rygg eller att sitta på en massagestol.

Hur ser din dag ut efter besöket här? Har du ett viktigt möte eller ett tufft träningspass? Berätta gärna för oss om det är något särskilt som ska hända. Kanske behöver vi anpassa behandlingen så att du är i bästa form för vad som väntar. Läs nedan om vad som är bra att tänka på efter besöket. Vi rekommenderar att du lägger behandlingen på en tid när du har möjlighet till återhämtning efteråt.

Efter:
Du kan uppleva extra ömhet i behandlade områden efteråt. Normalt är att det går över på 1-2 dagar. Skulle du få en kraftigare reaktion vill vi gärna att du återkopplar till oss.

Du kan också uppleva svängningar i känslor, humör och energi.

Drick gärna litet extra vatten. Massagen sätter fart på cirkulationen och på utrensningen i kroppen. Det är inte ovanligt att man behöver besöka toaletten någon extra gång efter behandlingen. Genom att dricka vatten hjälper du kroppen med dessa processer och undviker uttorkning. Det står vattenkanna och muggar i vårt väntrum. Ta alltid en mugg på vägen ut!